A Digitalizálási Központ elektronikus archiválás szolgáltatásai

A Lechner Tudásközpont Digitalizálási Központja elektronikus archiválási szolgáltatást kínál magánszemélyek, cégek és költségvetési szervek részére.

A Központ országos viszonylatban is kiemelkedő szkennelő kapacitása lehetővé teszi naponta akár több százezer (A/6–A/3 méretű) oldal feldolgozását. A nagy teljesítményű gépeknek köszönhetően A/6-tól egészen A/0 méretig bármilyen minőségű dokumentumok digitalizálása is elvégezhető, különböző méretű képfelbontásban, fekete-fehér vagy színes képi megjelenítésben. A Központban fotódokumentumok, periodikák, plakátok és építészeti tervek mellett bármilyen analóg dokumentum digitalizálható. Az eszközpark lehetőséget biztosít akár a képi, akár a teljes szövegű keresést biztosító (Optical Character Recognition) feldolgozásra. Igény esetén a Központ informatikai és szakmai támogatást nyújt a digitalizált adatállomány elektronikus adatbázisának kialakításához. A metaadatok hozzárendelésével az adatbázisban fellehető, digitalizált dokumentumok könnyen visszakereshetővé válnak.

A szkennelés mellett a Digitalizálási Központ vállalja a digitalizálni kívánt dokumentumok szétválogatását – szükség esetén helyreállítását, restaurálását – a szkennelést követően az eredeti irategység megőrzését, visszaállítását, külön megállapodás keretében pedig a digitalizált dokumentumállomány jogszabályi kereteknek megfelelő tárolását, selejtezését, illetve a selejtezést követően a megsemmisítését.

A Központ munkatársai több éves szakmai tapasztalattal és nagy gyakorlattal rendelkeznek az iratszeparálás, a szkennelés és a metaadatozás munkafolyamataiban, melyet már számos megbízás sikeres teljesítése során bizonyítottak (Miniszterelnökség, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Bekomold Kft.). A munkafolyamatok szabályozottsága és zártsága következtében a dokumentumok feldolgozása során azok titkossága mindvégig biztosított, emellett a munkatársak titoktartási nyilatkozattételre is kötelezettek.

Kapcsolat

Intézmény: Lechner Nonprofit Kft. Digitalizálási Központ

Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59.

Kapcsolattartó: Hegedűs Lajos

E-mail: lajos.hegedus@lechnerkozpont.hu