A jövő gazdasága a digitális világban - konferencia

Téradatok/Okos Városok (is) a jövő gazdaságában

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „A jövő gazdasága a digitális világban: Innovatív megoldások a vállalati versenyképesség fokozásáért” címmel rendez konferenciát május 14-én, mely elsősorban az innováció jelentőségéről és annak a gazdaságban betöltött szerepéről tájékoztatja a vállalkozásokat. A Lechner Tudásközpont térbeli szolgáltatások igazgatója, Dr. Sik András az épített környezet téradatainak kezeléséről, a városok innovációjáról tart előadást.

A mai digitális világban elengedhetetlen, hogy a vállalati szféra szereplői is felismerjék azt, hogy a tudásba fektetett tőke sokszorosan megtérülhet. A negyedik ipari forradalom nyújtotta eszköztár szakmai kiszolgálása, fejlesztése és üzemeltetése mellett kimagaslóan fontos, hogy a humán erőforrás tanításával és képzésével megalapozzuk a kreatív ötletek megvalósítását.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „A jövő gazdasága a digitális világban: Innovatív megoldások a vállalati versenyképesség fokozásáért” címmel tart konferenciát 2019. május 14-én. A rendezvény elsődleges célja, hogy tájékoztassa a jelenlévő vállalati és tudományos szakembereket az innováció jelentőségéről, annak a gazdaságban betöltött szerepéről.

A konferencián Dr. Sik András a Lechner Tudásközpont térbeli szolgáltatások igazgatója „Épített környezetünk téradatainak kezelése - innovatív utakon az élhető és okos városok felé” címmel tart előadást. Többek között a területrendezés, a várostervezés, valamint az építésügy adatbázisainak jelentőségéről, a Lechner által fejlesztett országos nyilvántartások „big data”-mennyiségű térbeli adatainak felhasználási lehetőségeiről, valamint ezek értékesítési stratégiák kidolgozásában, telephely-optimalizálásban, vagy más üzleti döntések előkészítésében játszott szerepéről is beszélni fog.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvény helyszínéül a Belügyminisztérium Márványaulája szolgál. A konferencia programterve, a regisztrációs felület, és a belépéshez szükséges információk az alábbi linken érhetők el: https://jelentkezes.mkik.hu/node/12891

Fenyővári Bernadett