Agilis fejlesztés a gyakorlatban

Lechner Education vol.07

A Lechner Tudásközpontban az agilis módszertan részeként csapatban, scrumban dolgoznak a fejlesztő kollégák. A különböző tudással rendelkező szakemberek közös erőfeszítéseként így olyan szoftverek jöhetnek létre, melyek használata mind a megrendelő, mind a felhasználó igényeit jobban kiszolgálja. A Tudásközpont következő LED – Lechner Education eseményén, május 8-án az egyes fejlesztőcsapatok gyakorlati tapasztalatairól lehet többet megtudni.

Az agilis szoftverfejlesztési módszerek közé tartozó scrumot a Lechner Tudásközpont 2016-ban vezette be az e-építésügyi alkalmazások fejlesztésének támogatására. A május 8-i LED eseményen nem a metódus – korábban már bemutatott – elméleti hátterét, hanem az elmúlt több mint egy év gyakorlati tapasztalatait és tanulságait mutatják be a Lechner szakértői az érdeklődőnek.

A Lechner Tudásközpontban a konkrét alkalmazásokon dolgozó scrum csapatok tagjai minden reggel röviden összefoglalják az előző napi történéseket és az aznapi feladatokat. Ezek a találkozók nagy segítséget nyújtanak az egyes sprintek, vagyis a kéthetes fejlesztési időszakok alatt, amikor a csapat a termék egy működőképes kis részegységét hozza létre. A Lechnerben jelenleg három scrum csapat dolgozik. A Tudásközpont következő, nyilvános LED eseményén a látogatók bepillanthatnak a Flagship és a WillCodeForFood mindennapi életébe, megismerhetik, hogyan zajlanak a sprintek és milyen gyakorlati módszereket alkalmaznak a szakértők az ÉTDR és e-közmű fejlesztéseknél.

Keresztúti Judit scrum masterként dolgozik a Tudásközpontban az e-közmű rendszert fejlesztő Flagship csapat tagjaként. Judit előadásában az első egy év tapasztalatait és eredményeit mutatja be, azt, hogy hogyan kell különböző szaktudású emberekkel közösen együttműködni. Padányi-Gulyás Gergely 2014 óta készít webes térképes alkalmazásokat. Előadásában az agilis fejlesztést segítő eszközök használatát ismerteti egy konkrét fejlesztési feladaton keresztül, lépésről lépésre. Bíró Krisztián a kezdetek óta ÉTDR fejlesztőként dolgozik a Lechnerben. A munkája során használt eszközökről fog beszélni, hogy miként teszik hatékonyabbá a csapat mindennapjait és járulnak hozzá a termék sikerességéhez.

Előadók:

  • Keresztúti Judit (scrum master): A műhelyben – az agilis csapat
  • Bíró Krisztián (szoftverfejlesztő): A motorháztető alatt – eszközök és módszerek
  • Padányi-Gulyás Gergely (szoftverfejlesztő): A benzinpumpa cseréje – live coding

Helyszín: Lechner Tudásközpont, Ügyféltér (1111 Budapest, Budafoki út 59. E/3. sárga épület)

Időpont: 2018. május 8. (kedd) 18:00

Jelezz vissza a Facebookon és gyere el, a belépés ingyenes!

A LED - Lechner Education a Lechner Tudásközpont előadássorozata.

A prezentációs eseményen nemcsak izgalmas előadásokat hallhatsz egy adott témában, hanem fel is teheted a Tudásközpont kollégáinak a kérdést: ők hogyan csinálják? Az egyes alkalmakkor olyan nemzetközileg is aktuális projekteket mutatunk be az érdeklődőknek, amik a jelenben meghatározzák, a jövőben pedig formálni fogják az épületeket, a településeket, az információs-technológiát és ezeken keresztül a magyar társadalom egészét.

Balázs Bálint