Elindult a BIM weboldal

BIM-köz-PONT néven indított weboldalt a Lechner Tudásközpont

BIM-köz-PONT néven indított weboldalt a Lechner Tudásközpont. Az október 16-tól elérhető bim.lechnerkozpont.hu felületen a BIM módszertan elméleti hátteréről, széleskörű felhasználási lehetőségeiről, gyakorlati megoldásokról, valamint a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekről tájékozódhatnak az építőipari szakemberek és az érdeklődők.

2019. október 16-án a Lechner Tudásközpont elindította a BIM-köz-PONT weboldalt. A hazai szinten egyedülálló honlap segítségével a BIM-mel kapcsolatos naprakész és releváns információk, a legújabb hírek és trendek egy online platformon válnak elérhetővé. A Lechner 3D Építésügyi Módszertani Osztályának szakértői nem csupán a BIM elméleti hátterét, gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit mutatják be a felületen, hanem a Tudásközpont BIM-es tapasztalataival kiegészítve kínálnak folyamatosan bővülő tartalmat az építőipari szakemberek, többek között az építtetők, a megrendelők, a beruházók, az épületüzemeltetők, valamint az egyetemi hallgatók és minden BIM iránt érdeklődő számára.

A BIM többértelmű betűszó, ami utalhat az épületinformációs modellezésre, mint tevékenységre, azonban – tágabb értelemben – ma már inkább azokra a BIM-modell alapú (Building Information Model) építőipari folyamatokra és módszertanokra vonatkozik, melyeket összefoglalóan épületinformációs menedzsmentnek neveznek. A BIM nem csak a tervezési és kivitelezési tevékenységet támogatja, hanem többek között segítséget nyújt különböző analízisek végrehajtásában, vagy akár az üzemeltetési és karbantartási folyamatok ütemezésében is.

A BIM-köz-PONT tudásmegosztó oldalon a hazai és nemzetközi hírek, cikksorozatok mellett letölthető tartalmak, sablonok között is lehet majd böngészni. A szakmai visszajelzések alapján frissített és kiegészített  Lechner BIM-kézikönyv sorozat első kötetének második kiadása is a BIM-köz-PONT oldalon érhető el.

Borítókép: bim.lechnerkozpont.hu

Jancsó Ágnes