Márciusban lehet legközelebb ingatlanrendező földmérő minősítést szerezni

Elindult a jelentkezés az idei tavaszi vizsgára

2021. március 23-án tartja soron következő szakmai vizsgáját a Lechner Tudásközponttal együttműködve az Ingatlanrendező Minősítő Bizottság, amelyen az ingatlanrendező földmérő minősítést lehet megszerezni. 

Az Ingatlanrendező Minősítő Bizottság, együttműködve a Lechner Tudásközponttal – a földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. törvény 28.§ (6a) bekezdése alapján – a soron következő szakmai minősítő vizsgát 2021. március 23-án (kedden) tartja.

A földmérési és térképészeti tevékenységről szóló 2012. évi XLVI. törvény értelmében a földmérési és térképészeti munka végzése szakképzettséghez kötött tevékenység. A jogosultságot az érvényes földmérő igazolvány tanúsítja.

Az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisban változást eredményező földmérési és térképészeti munka minőségét érvényes földmérő igazolvánnyal és ingatlanrendező földmérő minősítéssel rendelkező földmérő tanúsítja, továbbá az Fttv.28.§ (4) bekezdése szerinti földmérési tevékenység végzéséhez – érvényes földmérő igazolványon felül – ingatlanrendező földmérő minősítés is szükséges.

A minősítő vizsgára jelentkezni Albelné Gigler Mónikánál lehet (Alaphálózati és Államhatárügyi Osztály, telefon: 36-1-460-4168, e-mail: monika.gigler@lechnerkozpont.hu).

A minősítő vizsgára jelentkezés feltételei és a benyújtandó dokumentumok jegyzéke itt érhető el.