Népszerű az iOS építési napló alkalmazás

120 letöltés hetente

Népszerű az Apple telefonokra nemrégiben kiadott e-építési napló alkalmazás. Az építkező célközönség számára készült mobilappot hetente átlagosan 120-an töltik le.

Az elektronikus építési napló az Apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető 2017. december 12. óta. A karácsony közelsége miatt az építőipar is megérdemelt év végi pihenőjébe kezdett december közepére, de januárban ismét a szokott szintre ugrott az építési kedv. Ezt igazolják legalábbis az AppStore-ban E-napló néven megtalálható iOS e-építési napló applikáció letöltési adatai. Az év elejétől átlagosan 120-an gondolták azt hetente, hogy hasznos lesz számukra ez az alkalmazás. A hullám alig több mint másfél hónap alatt ezernél is több letöltést hozott. Az iOS-es mobilapplikáció segítségével a felhasználók napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba, akárcsak az androidos, vagy a webes verzióban.

Az iOS 9.1-en, vagy annál újabb operációs rendszeren futó, igen takarékos alkalmazás használata nagyon kevés adatforgalmat generál, funkciói bárhol, bármikor használhatók a túlforgalmazás veszélye nélkül.

A jellemzően munkanapokon letöltött és használt applikáció létéről a felhasználók az e-építési napló oldalára lépve értesülhettek, de az AppStore-ban is megtalálható. Az indulás óta figyelt statisztikák szerint az összes letöltés február végére eléri az 1400-at, egyes napokon 30-40-nel is gyarapodik a felhasználók száma.

Az iOS e-napló mobilalkalmazás az androidos verzióhoz hasonlóan a leggyakrabban használt napló-feladatok használatát tudja: napi jelentés és eseti bejegyzés készíthető, csatolható vele fénykép, és alkalmas szerepkör adásra és munkaterület átadás elfogadására. Új napló megnyitása, a törzsadatok felvétele és a napló struktúra kialakítása továbbra is csak a webes felületen az e-építési napló oldalán lehetséges.

Juhász Réka