Nézz más szemmel a Lechnerre!

Szeptemberben két alkalommal is lehetőség nyílik a Lechner Tudásközpont megismerésére.

Szeptemberben két alkalommal is lehetőség nyílik a Lechner Tudásközpont megismerésére, rendhagyó időpontokban, kilépve a megszokott munkahelyi mátrixból.

Nyitott kapuk a Kulturális Örökség Napjain

A Kulturális Örökség Napjai elnevezésű országos rendezvényhez csatlakozva a Lechner Tudásközpont is nyitva tart szeptember 19-én, szombaton. Délelőtt 10 órától, este 18 óráig várjuk az érdeklődőket, tervtári sétával, retró filmvetítéssel és kézműves foglalkozással. A Lechner 2015 – Kreatív erővonal kiállítás mellett ismét láthatóak lesznek a Dohánygyári emlékek kiállítás épülettablói, tervrajzai és a dohánygyári munkát megörökítő reprodukciók. A tervtári séták délelőtt 11:00-kor és délután 14:00-kor indulnak.

A rendezvény célja, hogy azok a kiemelkedő, várhatóan széles érdeklődésre számot tartó műemléképületek, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt, egy hétvégén nyissák meg kapuikat, és ingyen, lehetőleg szakszerű vezetéssel fogadják a kíváncsi látogatókat. Az 1991-óta működő európai kezdeményezéshez hazánk 1999-ben csatlakozott. A rendezvényhelyszínek böngészéséhez látogassa meg a www.oroksegnapok.hu oldalt!

Izgalmas éjszaka szeptember utolsó péntekjén

Idén a Lechner Tudásközpont is csatlakozott Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozatához, a 10. évfordulóját ünneplő Kutatók Éjszakájához. A tudomány néhol titokzatos, vagy hétköznapitól távol eső világa a Lechnerben is igyekszik megmutatni szórakoztató oldalát. Szeptember 26-án, pénteken délután, 17:00-tól 23:00-ig az érdeklődők a Tudásközpont bemutatkozása mellett megtudhatják, milyen sok csodát hoztak létre Algériában magyar mérnökök és építészek a hatvanas évek végétől a nyolcvanas évek végéig terjedő 20 évben; lesz tervtárbemutató Dokumentációs Központ 200 méteres folyosóin, valamint szemelvények láthatók az Építőipari Filmtár archívumából.

A Kutatók Éjszakája további programjai a www.kutatokejszakaja.hu oldalon érhetők el.

A látogatók számára mindkét program ingyenes, ám a tervtári sétákhoz regisztráció szükséges. Regisztrálni az adott rendezvény pontos megjelölésével reka.juhasz@lechnerkozpont.hu címen lehet.

Juhász Réka