Vonzó Duna Régió – Területi Vonzóképességi Monitoring Adatplatform workshop Szegeden

Szeged után Győr és Budapest a következő állomás

A Duna Régió országai nemzetközi program keretében igyekeznek azon, hogy területi tőkéjük erejével magukhoz vonzzák és ott is tartsák különböző motivációval rendelkező célközönségüket. Az ATTRACTIVE DANUBE projekt keretében a Lechner Tudásközpont az Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesülettel közösen workshopot tart Szegeden, május 17-én.

A Duna Régió vonzóképességéről tart műhelymunkát a Lechner Tudásközpont és az Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesület Szegeden az ATTRACTIVE DANUBE nemzetközi projekt keretében. A május 17-ei szegedi workshop első állomása lesz a hazai, területi vonzóképességi monitoring adatplatform kialakítására irányuló szakmai eszmecserének.

A kutatók, civil szervezetek, üzleti és kormányzati szférából érkezők számára egyaránt érdekes szakmai nap során a területi vonzóképesség témáját közelítik meg az előadók többféle nézőpontból és megismerkedhetnek az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer használatával is. A workshopra hamarosan még két további helyszínen, Győrben és Budapesten is sor kerül majd.

Vegyen részt Ön is a Területi Vonzóképességi Adatplatform kialakításában és hasznosítsa annak eredményeit! Jelentkezni május 15-éig lehet a következő címen: timea.cserni@lechnerkozpont.hu

Részletes program

9.45 – 10.00 Regisztráció

10.00 – 10.15 Területi vonzóképesség a Duna Régió országaiban – Mogyorósi Balázs (EMFIE)

10.15 – 10.30 A digitális világ és a területi vonzóképesség kapcsolata – Zuti Bence (EMFIE)

10.30 – 10.45 A területi vonzóképesség mérésére alkalmas indikátorok – Jaschitzné Cserni Tímea (Lechner Nonprofit Kft.)

10.45 – 11.00 Kávészünet

11.00 – 11.45 TeIR bemutató – Nagy András (Lechner Nonprofit Kft.)

11.45 – 13.00 Brainstorming

13.00 – 14.00 Ebéd

Jaschitzné Cserni Tímea