Építészek emléktáblája az Eötvös Gimnáziumban

Minden érdeklődőt szeretettel várnak az avatásra

Emléktáblát avatnak neves építész öregdiákjaik – köztük Lechner Ödön, Schulek Frigyes vagy Steindl Imre – emlékére az Eötvös József Gimnáziumban május 23-án. Az egykori Főreáltanoda Hild József tervezte épületében tartandó ünnepségen a tanári testület és a gimnázium tanulói mellett az alumni közösség és az építész leszármazottak is tisztelegnek majd. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak csütörtökön az iskola dísztermében.

Egykori öregdiákok, az ország és a főváros mai arcát alakító tehetséges és korszakalkotó építészek névsora kerül kőbe vésve az V. kerületi Eötvös József Gimnázium patinás épületének falára. Az emléktábla avatására május 23-án 16:00 órakor kerül sor a gimnázium dísztermében, ahová minden egykori diákot, tanárt, leszármazottat és érdeklődőt szeretettel vár az iskola közössége.

Az Alpár Ignác, Baumgarten Sándor, Fellner Sándor, Freund Vilmos, Gerlóczy Gedeon, Gerster Kálmán, Giergl Kálmán, Györgyi Dénes, Kauser József, Lajta Béla, Lechner Ödön, Pecz Samu, Quittner Zsigmond, Rimanóczy Gyula, Róth Miksa, Schulek Frigyes, Steindl Imre, Sterk Izidor, Wellisch Alfréd és Zrumeczky Dezső emlékére felavatandó tábla előtt Moss László, az intézmény igazgatója, szintén egykori öregdiák mond majd köszöntőt. Ezt követően emlékfilm és az alumni közösség laudációja, valamint az avatás ünnepélyes pillanatai mellett a leszármazottak családi emlékeket felelevenítő beszédeire kerül sor.

A Lechner család nevében Lechner Ödön ükunokája, Szmrecsányi Boldizsár szobrászművész emlékezik majd a híres rokonra.

Borítókép forrása: muemleknyilaszaro.hu

Juhász Réka