Korszerű városfejlesztés: adatok, szolgáltatások, projektek

LED - Lechner Education vol.04

Szeptember 12-én a Lechner Tudásközpont szakemberei a legújabb városfejlesztési gyakorlatokat és az egyes projektekhez kapcsolódó adatgyűjtési módszereket mutatják be. A számos érdekes hazai és külföldi városi szolgáltatást, megvalósult települési együttműködést felvonultató LED esemény pörgős előadásaival bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a Lechnerben folyó szakértői munkába is.

Mi jön az Uber és az airbnb után, és mit tanulhatunk a példájukból? Mik a főbb kérdések és kockázatok a városokat megcélzó innovációkban? Melyek a világ városaiban tapasztalt jó fejlesztési gyakorlatok? Milyen adatokra érdemes támaszkodni az egyes városfejlesztéseknél?

A digitális világ robbanásszerű fejlődése hatással van mindennapjainkra, akárcsak a bennünket körülvevő épített környezet elemei, házak, utcák, terek, településrészek és városok is. Online és fizikai környezetünk összeolvadásával megváltozott szerepbe kerülnek az önkormányzatok, a vállalkozások és a városlakók: új eszközök kidolgozására késztetve a települések formálóit. Ezért városaink mélyebb ismerete, a városhasználói mintázatok feltárása, a szokásokból származtatható adatok összegyűjtése, a tudásmegosztás elengedhetetlenné válik, hiszen csak így tudjuk felkészíteni településeinket az újabb korok kihívásaira.

A Lechner Tudásközpontban számos szakember dolgozik olyan új városfejlesztési gyakorlatok kialakításán, melyeket mind a döntéshozók mind a városhasználók be tudnak építeni mindennapi életükbe – együtt formálva a jövő településeit.

Az eseményen Majorné Vén Mariann az URBACT tapasztalataiba enged betekintést, Bardóczi Alexandra felvillantja, milyen lehetőségek rejlenek az adat-alapú városfejlesztésben, míg Szemerey Samu nemzetközi példákon keresztül szemlélteti a hazai települések szolgáltatás-fejlesztési lehetőségeit.

Jelezz vissza a Facebookon és gyere el, a belépés ingyenes!

Helyszín: Lechner Tudásközpont, Ügyféltér (1111 Budapest, Budafoki út 59. E/3. sárga épület)
Időpont: 2017. szeptember 12. (kedd) 18:00

A LED - Lechner Education a Lechner Tudásközpont előadássorozata. A prezentációs eseményen nemcsak izgalmas előadásokat hallhatsz egy adott témában, hanem fel is teheted a Tudásközpont kollégáinak a kérdést: ők hogyan csinálják? Az egyes alkalmakkor olyan nemzetközileg is aktuális projekteket mutatunk be az érdeklődőknek, amik a jelenben meghatározzák, a jövőben pedig formálni fogják az épületeket, a településeket, az információs-technológiát és ezeken keresztül a magyar társadalom egészét.