Fejlesztési irányok az e-építésügyben

LED – Lechner Education vol.02

Március 7-én a LED – Lechner Education előadássorozat második alkalmán az elektronikus építésügyről, a Tudásközpont által fejlesztett alkalmazásokról valamint az ezekhez kapcsolódó szervezeti újításokról lesz szó.

A tavasz első hónapjának elején megrendezett LED eseményen az e-építésügyi fejlesztések kulisszái mögé pillanthatnak be az érdeklődők. A Lechner Tudásközpont komplex tevékenységének köszönhetően a következő időszakban jelentős informatikai fejlesztéseket hajt végre. A programok megvalósításával az elektronikus építésügy terén bekövetkező változások felgyorsítják az engedélyeztetési ügymenetet, valamint átláthatóbbá és hatékonyabbá teszik az ügyintézést mind a rendszereket napi szinten használó szakmabeliek, mind a lakosság számára.

Az építésügyi eljárások megújításához azonban elengedhetetlen a jól optimalizált szervezet: a programok megvalósítása előtt a Tudásközpont agilis módszertan mentén, bottom-up módon kezdte el újragondolni saját szervezeti struktúráját. Az ezekből leszűrt tapasztalatokból nemcsak az egyes projektek profitálhatnak, hanem mindenki számára hasznos információk derülhetnek ki a helyes projektmenedzsment szempontjából.

A LED első előadását Both András, a Lechner Tudásközpont infokommunikációs igazgatója tartja Építésügyi informatika a gyakorlatban címmel. A 4TR és az E-közmű fejlesztésének kihívásairól és eredményeiről Juhász Géza, a Tudásközpont Projekt Koordinációs Igazgatóságának projektvezetője beszél. Őt követi dr. Karlócai Balázs, az IdomSoft szolgáltatási igazgatója, aki a központi közigazgatási rendszerek kapcsolatait mutatja be. Az esemény záró előadásán az agilis szervezetmodellről a Training 360 Kft. munkatársa, Guthy Miklós mesél.

Jelezz vissza és gyere el, a belépés ingyenes!

Helyszín:
Lechner Tudásközpont
(1111 Budapest, Budafoki út 59. E/3. sárga épület)

Időpont:
2017. március 7. (kedd) 18:00

Lechner Education

A LED – Lechner Education a Lechner Tudásközpont előadássorozata. A prezentációs eseményen nemcsak izgalmas előadásokat hallhatsz egy adott témában, hanem fel is teheted a Tudásközpont kollégáinak a kérdést: ők hogyan csinálják? Az egyes alkalmakkor olyan nemzetközileg is aktuális projekteket mutatunk be az érdeklődőknek, amik a jelenben meghatározzák, a jövőben pedig formálni fogják az épületeket, a településeket, az információs-technológiát és ezeken keresztül a magyar társadalom egészét.

Balázs Bálint
Jancsó Ágnes