A Lechner Nonprofit Kft. – elődintézményeivel együtt – számos hazai (pl. OTKA, NKFIH), közvetlen brüsszeli (pl. H2020) és más nemzetközi forrásokból (pl. Interreg, Copernicus) valósít meg projekteket. A pályázatok konzorciumban (hazai és/vagy külföldi partnerekkel) vagy önállóan kivitelezett, rövidebb vagy hosszabb idejű széles, több tudományterületet is átfogó témákban megfogalmazott projektötleteket tartalmaznak a Lechner Nonprofit Kft. tevékenységébe tartozó területeken, a földfelszín monitorozástól kezdve a nemzetközi kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) együttműködésekig.

A projektekkel kapcsolatos feladatok felölelik a projektjavaslatok (pályázatok) kidolgozását, benyújtását, végrehajtását és nyomon követését, összhangban a támogatási szerződésekben foglaltakkal. A Lechner Nonprofit Kft. szakmai egységeinek, valamint a Hazai és Nemzetközi Pályázatok Osztályának közreműködésével ellátja a projektmenedzsment feladatokat, a projektekre jellemző mutatószámok, indikátorok teljesülésének és a projekt előrehaladásának felügyeletét és teljesíti a támogató szervezetek felé vállalt kötelezettségeket (pl. jelentéstétel, elszámolások, változások kezelése, ellenőrzések segítése stb).

A Lechner Nonprofit Kft. folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket hasonló szervezetekkel, intézményekkel az EU-n belül és kívül is.

A projektek listáját folyamatosan frissítjük.