GNSS szolgáltatás

A GNSSnet.hu képezi a KGO GNSS szolgáltatásának egyik infrastrukturális pillérét, ahol referenciaállomásokról összegyűjtött adatokból utólagos feldolgozáshoz szükséges RINEX formátumú adatokat, a központi adatfeldolgozó program feldolgozása eredményeként pedig valós idejű korrekciókat állítunk elő és teszünk az interneten elérhetővé a szolgáltatás felhasználóinak.

K-GEO Kalibráló Laboratórium

A Kozmikus Geodéziai Obszervatóriumában (KGO) Pencen működik a K-GEO Kalibráló Laboratórium, melyet geodéziai elektrooptikai távmérő műszerek és GNSS vevőberendezések kalibrálására hoztunk létre. A K-GEO Kalibráló Laboratóriumot a Nemzeti Akkreditáló Testület (NAT) 2000-től 2009-ig akkreditálta, majd 2014-ben újraakkreditálta. A Laboratórium a kalibrálási tevékenységét az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 „Vizsgáló- és kalibráló-laboratóriumok felkészültségének általános követelményei” című szabvány szerint végzi.

WMS és WMTS szolgáltatás

A Téradat Tárházban tárolt adatok szolgáltatatása hálózaton keresztül történik (az Adatkörök menüpontban részletezett téradatokra kiterjedően). Az online térképi szolgáltatások formája lehet vastagkliens vagy vékonykliens megoldás, amelyben a lényegi különbség a felhasználó oldali adatelérés módja. A vastagkliens esetében a felhasználó megkapja az elérési utat (URL) és vagy valamilyen asztali térinformatikai program segítségével megnyitja azt, vagy a szolgáltatást be tudja építeni webes alkalmazásba. A vékonykliens esetében a felhasználó egy LTK által fejlesztett kész weboldalt nyit meg, ahol az alapvető térképkezelő eszközök, funkciók és a térképi szolgáltatás együtt elérhető, nincs szüksége egyéb programra.

Egyedi igények

Cégünk hosszú távú együttműködésben gondolkodva téradatokon alapuló egyedi térinformatikai rendszerek fejlesztését és üzemeltetését vállalja államigazgatási szervek, nagyvállalatok és kkv-k számára is. Megrendelői igények szerint térbeli lehatárolásos vagy szöveg alapú keresések kidolgozását, raszteres, vektoros és leíró adatok internetes és intranetes, böngésző alapú, vagy WMS-en keresztül történő szolgáltatását kínáljuk érdeklődő ügyfeleink részére.