2012. szeptember 20-án a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG Zrt., jogutód: Pénzügyminisztérium) és a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI, jogutód: Lechner Nonprofit Kft.) aláírta az EKOP-2.1.17/A jelű, a Földhivatali folyamatok ügyfélközpontú átalakítása és ahhoz szükséges korszerűsítése elnevezésű kiemelt projekt megvalósítására vonatkozó Támogatási Szerződést.


A projekt során a földügyi szakterület szolgáltatási tevékenység fejlesztésének bővítése, a földhivatali ügyintézéshez legnagyobb számban kapcsolódó (társasház- és szövetkezeti ház ügyiratok) adatok, dokumentumok elektronizálása, valamint az ezzel érintett földhivatali folyamatok korszerűsítése történt meg.


A projekt megvalósítását 1 499 956 000 Ft-tal támogatta az Európai Unió.

A folyamatok elektronizálásával, az ügymenet újragondolásával, ügyintézési, ellenőrzési és adatszolgáltatási folyamatok korszerűsítésével, bizonyos munkarészek elektronikus fogadásával létrejött a vonatkozó földhivatali munkafolyamatok megújítása, amely jelentős lépés a földhivatalok életében az elektronikus ügyintézés, az adatok komplex szolgáltatásának és széles körű hasznosíthatóságának irányába.