Rólunk

Kik vagyunk?

A Lechner Tudásközpont a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi, ingatlan-nyilvántartási és térinformatikai szakmai háttérintézménye, küldetése az épített környezethez és téradatokhoz kapcsolódó széles körű közszolgáltatásainak digitalizációja és társadalmasítása. Tevékenysége a távérzékelés, a térségi tervezés, az intelligens városi szolgáltatások területeire, valamint földmérési , földmegfigyelési és térképészeti feladatokra is kiterjed, kiemelt feladatai közé tartozik a Dokumentációs Központ működtetése és az e-közigazgatást támogató informatikai szolgáltatások üzemeltetése. Közvetítő szerepet tölt be az építész- és a társszakterületek, valamint a szélesebb körű nyilvánosság között, szolgáltatásai szakmai és lakossági felhasználókat egyaránt elérnek.

A Lechner attitűd

A mérnöki világ polihisztor családjára utaló Lechner név a Tudásközpont számára egyet jelent Lechner Lajos kreatív és tökéletességre törekvő várostervező szemléletével, Lechner Ödön, Lechner Jenő, Lechner Kamill, és valamennyi Lechner leszármazott mérnöki és építész szellemiségével.

Miniszterelnökségi háttérintézmény

A Lechner Tudásközpont a Miniszterelnökség háttérintézményeként 2019-ben Magyarország legnagyobb téradatmennyiségével és legszélesebb körű térinformatikai szaktudásával rendelkező szervezetévé vált, a BFKH egykori Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályának földmérési, távérzékelési és térinformatikai tevékenységeinek, valamint ingatlan-nyilvántartási és térképészeti feladatainak Tudásközpontba történő átcsoportosításával egy szakmai háttérintézményben összpontosulnak térinformatikai adatbázisok és erőforrások.