Hetet egy csapásra

Lechner Sportnap október 17-én

„Hetet egy csapásra!” hívott a mottója a Lechner Tudásközpont első alkalommal megrendezett Lechner Napok hagyományteremtő Sportnapjának, melynek a régmúltra visszanyúló tradíciókkal rendelkező FTC-MVM Népligeti Sportközpont adott otthon, 2021. október 17-én. A Lechner Napok 2021 célja, hogy a munkatársak jobban megismerjék a Tudásközpontban folyó sokszínű szakmai munkát, egymás feladatait, valamint erősítsék a Lechner-identitást és együtt sportoljanak – Korzenszky Tamás, a Lechner Tudásközpont Sportegyesülete elnökének beszámolója olvasható.

A Sportnap ünnepélyes megnyitóján dr. Janó Márk, a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára, a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. tulajdonosi joggyakorlója, Kolossa József, a Lechner Tudásközpont ügyvezetője, a Lechner Napok megálmodója, valamint Korzenszky Tamás, a Lechner Tudásközpont Sportegyesület elnöke, a Sportnap házigazdája köszöntötte a szép számban megjelent munkatársakat és családtagjaikat, valamint a kispályás labdarúgótornán résztvevő Miniszterelnökség és a Társintézmények képviselőit, továbbá a Fradi öregfiúk és MTK öregfiúk csapatát. A rendezvényen bemutatkozott és a sportágversenyeket lebonyolította a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) Sportegyesülete átalakulásával idén nyáron létrejött Lechner Tudásközpont Sportegyesülete, melynek célja a Tudásközpontban zajló aktív szellemi munkavégzés felfrissítése, valamint a munkatársak részére rendszeres sportolási, testedzési, aktív kikapcsolódási lehetőség biztosítása. A Sportnap közösségteremtő programját is ennek fényében tették össze a szervezők.

Fotó: Jakab Attila / Lechner Tudásközpont

Jakab Attila informatikus és extrémsportoló kollégánk közös bemelegítése után, az egésznapos szabadidős eseményen különböző sportágak egyéni és csapatos – „Hetet egy csapásra!” akadályverseny, labdarúgás, asztalitenisz, röplabda, water skyball – versenyein volt lehetőség részt venni. A közösségi mozgások mellett a Klárisok zenekar gyermekkoncertje, gyerekjátékok és e-sport, majd Ujj Boglárka jogi előadó kolléganőnk műveltségi vetélkedője színesíttette a felhozatalt. Meglepetésvendégünk volt a Fradi Vízilabda Szakosztály képviseletében Vígvári Vendel OB1-es, Szalay Iván-díjas vízilabdázó. A Sportnap különleges hangulatát Takács Bence műsorvezető és retro music DJ szolgáltatta.

Köszönjük munkatársainak és vendégeinknek, hogy elfogadtátok a meghívást! Köszönjük az önkénteseinknek és a sportegyesületi tagjainknak a lebonyolításban történő szerepvállalását, valamint Fodor Wanda kolléganőnk fáradhatatlan szervezőmunkáját! A díjazottaknak gratulálunk! Csodaszép napsütötte, vidám, egészséges versengésben gazdag napot zártunk! Folytatás következik!

Korzenszky Tamás