Játsszunk légifelvételekkel! – Új georeferáló modullal bővült a Fentről.hu

Pontos illesztéssel a tökéletes tájékozódásért

Kibővültek a fentrol.hu oldalon található szerkesztő funkciók. Az új georeferáló modul segítségével a felhasználók még pontosabban határozhatják meg a légifelvételek helyzetét.

A Digitális Légifelvétel Archívum online szolgáltatásának weboldalán, a fentrol.hu-n a felhasználóknak lehetőségük van a légifelvételek helyzetét, tájolását és méretarányát pontosítani. A szerkesztés menüpont alatt található opciókkal a légifelvételeket el lehet tolni, a képek sarkain lévő fogó pontokkal forgatni, a kép szélein lévőkkel pedig nyújtani, zsugorítani.

Az új georeferáló modul élesítésével kibővültek a szerkesztési funkciók. A képek most már fokozatmentesen forgathatóak, illetve lehetőség van oldaliránytartó nagyításukra és kicsinyítésükre is. A teljesen új, illesztőpontos georeferálás funkció pedig lehetővé teszi, hogy három szabadon választott referenciapont megadásával javítható legyen a légifelvételek helyzete. Lehetőség van továbbá az egyes képek transzformációs paramétereinek átmásolására is, ami a különösen hibás elhelyezkedésű filmek képeinek helyreigazításában nyújthat segítséget.

Az új georeferáló modul részletes ismertetője a fentrol.hu blogján található itt.

Kép: fentrol.blog.hu

Borítókép: Budapest XI. kerülete 1990-ben, Digitális Légifelvétel Archívum / fentrol.hu / Lechner Tudásközpont / 1990, fentrol.hu/hu/legifoto/127820

Tábi Emőke