Kiválósági Programot indít a Lechner Tudásközpont

Építész, építészmérnök, építőművész, településmérnök, tájépítész mesterdiplomás fiatalok figyelem!

Építész, építészmérnök, építőművész, településmérnök, tájépítész mesterdiplomás fiatalok figyelem!

A Lechner Tudásközpont 4 féléves szemléletformáló képzési és oktatási programot indít Lechner Kiválósági Program címmel. Az építészethez vagy az urbanisztika különböző szakterületeihez köthető diplomás fiatalok 2017 februárjától kapcsolódhatnak be aktívan a Lechnerben folyó munkába. A sikeresen pályázók, a program második fázisában különböző felsőoktatási intézményekben adják tovább megszerzett tudásukat. A Kiválósági Program szemeszterenként növekvő javadalmazást kínál a résztvevőknek. A jelentkezés határideje 2017. január 22.

A Lechner Kiválósági Program 2017. február 1-én veszi kezdetét, teljes időtartama összesen négy szemeszter, amely két szakaszra tagolódik és szemeszterenként növekvő javadalmazást kínál a résztvevők számára. Az ideális jelölt fontosnak tartja a fejlett technológiák ismeretét és az innovatív módszerek gyakorlati alkalmazását. Proaktív személyiségével kihívásként tekint a megoldandó problémákra és szívesen képviseli majd ezt a szemléletmódot a hazai felsőoktatásban.

Felhívás (PDF)

Az első szakaszban legfeljebb tíz fő részvételére van lehetőség, akik 2017 februárjától augusztusig aktívan bekapcsolódnak a Tudásközpont életébe, hetente két-három napot töltve munkatársainkkal Budapesten. Továbbképzéseken vesznek részt, bepillantanak az építésügy korszerűsítését célzó tevékenységekbe, kipróbálják és elsajátítják az építészetben, informatikában, térinformatikában alkalmazott legfejlettebb módszereket és eszközöket. A Lechnerben mindig van lehetőség szakmai vitára: a fiatal szakemberek véleménye akár a hosszú távú folyamatokba is beépül. A hét többi napján a program résztvevői kreatív projektmunkát vagy kutatási feladatokat végeznek majd csapatmunkában.

A második szakaszban már csak maximum hat fő adhatja át addig elsajátított ismereteit az építészeti felsőoktatás hallgatóinak, 2017 szeptemberétől három szemeszteren át. Feladatuk a korszerű eljárások és eszközök oktatása, folyamatos tudástranszfer, gyakorlatok és terepi felmérések lebonyolítása lesz, valamint a leglelkesebb hallgatók munkájának irányítása azért, hogy ők is elsajátíthassák az innovatív szemléletmód alapjait. A Lechner kiválóságai eközben továbbra is részt vehetnek a Tudásközpont projektjeiben, szakmai konferenciát és nyári egyetemet szerveznek, irányt mutatva a következő generációk számára.

Ha még nem múltál el 35 éves és kezedben egy mesterszakos diploma (vagy a program indulása előtt biztosan megszerzed), küldd el szakmai önéletrajzodat, motivációs leveledet és legjelentősebb önálló alkotásaidat egy pdf-állományban 2017. január 22., 23:59-ig a kivalosag@lechnerkozpont.hu email-címre.

Részletes információk (PDF)