A Műszaki Irányelv Program keretében elkészült építésügyi műszaki irányelv-tervezetek 2019. január 31-ig véleményezhetők

A készítők várják a szakmai véleményeket

Az épületek tervezésében, kivitelezésében, a műszaki ellenőrzésben, a peres eljárások minőségi lebonyolításában, vagy akár az az építőanyagok gyártásában és forgalmazásában egyaránt megkerülhetetlen építésügyi műszaki irányelvek a szabványoknál rugalmasabb, rövidebb átfutási idejű műszaki szabályozási eszközök, így fontos szerepet játszanak a gyorsan avuló építési technológiák és termékek, területén, mint például a biztonságtechnika esetében. Kiemelkedő szerepük van a szabványok által nem szabályozott területeken is.

A Műszaki Irányelv Program keretében 41 építésügyi műszaki irányelv tervezet már kidolgozásra került, 37 dokumentumot pedig a szakmai véleményezők rendelkezésére bocsátanak, az érintett szakterületek véleményét 2019. január 31-ig várják az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján, ezen a linken: http://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/KNISWW.html. A szakmai vélemények és észrevételek alapján az építésügyi műszaki irányelvek átdolgozásra kerülnek, majd az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság dönt az elfogadásukról.

A Műszaki Irányelv Program megvalósítása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00037 azonosítószámú, 3D alapú adat infrastruktúra kialakítása című projekt keretében történik.

Balogh Attila