Április 19-én indul a GEO-SZAKI

A portál várja a földmérőket

Április 19-től várja a földmérőket a GEO-SZAKI portál, amely az E-ingatlan-nyilvántartás projekt részeként a földmérők és az ingatlanrendező földmérő minősítéssel rendelkezők (IRM) nyilvántartását teszi elérhetővé. A hamarosan élesedő portál várja a földmérőket, a rendszer használatáról hamarosan oktatóvideó is elérhető lesz.

A földmérők és ingatlanrendező földmérő minősítéssel rendelkezők (IRM) nyilvántartását teszi elérhetővé a GEO-SZAKI weboldal, amely az E-ingatlan-nyilvántartás projekt fokozatos bevezetésének részeként április 19-én indul el. A rendszer az éles indulás után azonnal várja a földmérők belépését.

A földmérő szakemberek ügyfélkapus azonosítás után érhetik majd el saját adatlapjukat és módosíthatják elérhetőségeiket, valamint beállíthatják rendelkezésre állási területeiket, szakterületeiket, továbbá referenciamunkákat is felvihetnek.

A GEO-SZAKI április 19-től az alábbi linken lesz elérhető: https://geoszaki-portal.eing.foldhivatal.hu/szakertok

A GEO-SZAKI a Széchenyi 2020 programon belül, az Európai Unió Európai Szociális Alapja és Magyarország költségvetése által társfinanszírozásban megvalósuló KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00040 azonosítószámú e-ingatlan-nyilvántartás projekt részeként készül. Az E-ingatlan-nyilvántartás projekt célja az ügyfélorientált földügyi hatósági elektronikus szolgáltatások kialakítása és a földügyi hatósági belső folyamatok elektronikus újraszervezése. A földmérési, ingatlan-nyilvántartási, telekalakítási, földforgalmi, termőföldvédelmi eljárásokat megújító komplex projekt eredményeként az adminisztratív terhek csökkennek, ezáltal pedig a magyar gazdaság versenyképessége tovább növekszik. Az új rendszer teljes körű éles üzemű indulása október 1-jén lesz.