Árcsökkenés a GNSSnet.hu átalánydíjas szolgáltatásaiban

Jelentősen csökkentett átalánydíjak, kedvező konstrukciók 2023 februárjától

Árcsökkenéssel várja a felhasználókat és a frissen csatlakozókat a nagy pontosságú műholdas helymeghatározás hazai úttörője, a GNSS Szolgáltató Központ. Az átalánydíjas szolgáltatásokra érvényes áresés érinti az éves, a 30 egymást követő napos, valamint a tetszőleges napokon felhasználható 90 és 150 napos szolgáltatások igénybevételét is. A GNSSnet.hu korrekciós szerverein keresztül biztosított valós idejű kinematikus helymeghatározás a joghatással járó földhivatali munkálatokhoz rendeletben deklarált hivatalos szolgáltatás.

Jelentősen csökkenti átalánydíjas szolgáltatásai árát 2023. február 1-jétől a nagypontosságú műholdas helymeghatározás hazai úttörője, a félévszázados kutatás-fejlesztési múlttal rendelkező Kozmikus Geodéziai Obszervatórium 15 évnyi gyakorlati tapasztalattal rendelkező GNSS Szolgáltató Központja.

Így a centiméteres pontosságú éves, korlátlan RTK és hálózati RTK szolgáltatás nettó 150 000 Ft-ért, míg a 30 egymást követő napos nettó 15 000 Ft-ért elérhetővé válik. Az éves díj karcsúsítását alapul véve a 90 és 150 napos szolgáltatás átalánydíjai is csökkennek.

A 90 és 150 napos konstrukció esetében az érvényes szolgáltatások igénybevételekor a felhasználó maga választja meg, hogy egy egyéves időintervallumon belül pontosan mely napokon használja a szolgáltatást, így tehát a munka jellegétől függően előre tervezhető, hogy melyik típus éri meg leginkább. Az alábbi táblázat tartalmazza a régi és az új árakat, mind a centiméteres, mind pedig a deciméteres pontosságú méréstípusokhoz.

arcsokkenes-a-genssnethu-szolgaltatasaiban

A Lechner Tudásközpont Kozmikus Geodéziai Obszervatóriumának GNSS Szolgáltató Központja által fenntartott GNSSnet.hu aktív hálózat és az arra épülő helymeghatározó szolgáltatások hatékony és gazdaságos terepi munkavégzést tesznek lehetővé. A 2008 óta működő valós idejű kinematikus helymeghatározás szolgáltatása mára már csaknem 150 000 üzemórát tudhat maga mögött. A GNSSnet.hu olyan hálózati RTK korrekciókat biztosít, amelyek homogén pontosságot, jobb megbízhatóságot és folyamatos rendelkezésre állást nyújtanak az ország egész területén. Mindehhez a Kozmikus Geodéziai Obszervatórium biztosít magas szintű szakmai hátteret és kiterjesztett támogató ügyeleti rendszert műszertípustól függetlenül, bármely felhasználót egyformán magas színvonalon kiszolgálva. Ez a GNSS alapú valós idejű helymeghatározás a joghatással járó földhivatali munkálatokhoz deklarált hivatalos szolgáltatás a 15/2013. (III. 11.) VM rendelete alapján.

Juhász Réka