E-közmű workshop

Június 14-ig lehet regisztrálni

2017. július elsejét követően a közműegyeztetések csak elektronikus úton bonyolíthatók. A Magyar Mérnöki Kamara a jogalkotóval, a Miniszterelnökséggel és a rendszert bevezető Lechner Tudásközponttal közösen szervez tájékoztató workshopot június 20-án.

Milyen módon van lehetőség a közműegyeztetések kezdeményezésére? Milyen feltételeknek kell megfelelni a rendszer használatához? Milyen adatokat tud a szaktervező a rendszer felületén keresztül egyeztetni a közműszolgáltatókkal? Hogyan kapja meg a különböző adatokat, milyen formában állnak rendelkezésére a tervezés során? Hogyan kapja meg a szükséges közműnyilatkozatokat?

A szimpózium a bevezetéssel kapcsolatos jogszabályi háttér ismertetésével kezdődik, a Miniszterelnökség mutatja be a jogszabályi környezetet, amelyben a szakembereknek a bevezetést követően dolgozni kell. Dauner Márton, a Miniszterelnökség építésjogi és hatósági főosztályának vezetője mutatja be a jogszabályi környezetet, ismerteti a szabályozás mögötti jogalkotói szándékokat.

Ezt követően a Lechner Tudásközpont munkatársai mutatják be az e-közmű rendszerét, a tájékoztató felületet, a tervezés-támogatás eszközeit és megoldását, illetve a közműnyilatkozatokat. Gyertyánági András és Szekeres Orsolya, az e-közmű projekt vezetői a rendszer elvi és gyakorlati felépítését bemutató prezentáció után a kerekasztal-beszélgetésben a rendszer kialakításában résztvevő kollégákkal együtt válaszolnak a hallgatóság kérdéseire.

Időpont: 2017. június 20. 14:00-17:30

Helyszín: Magyar Mérnöki Kamara, Budapest 1094, Angyal utca 1-3.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció az alábbi linken, június 14-ig.

Forrás: Magyar Mérnöki Kamara