Építészfesztivál

Future Perfect – összművészeti alkotótábor

Idén nyáron, június 27. és július 3. között az Építészfórum először rendezi meg nyári táborát, az Építészfesztivált. Az Építész Szakkollégium és Építészfórum közös szervezésében megvalósuló Future Perfect alkotótábor és fesztivál helyszíne Dunaújváros, témája a jövőről való gondolkodás. Az alkotótáborra való résztvevői jelentkezés elindult, a hétvégi fesztiválra jegyek és bérletek válthatók.

Az Építészfesztivál idei témája a jövőről való gondolkodás, az aktuális és az előttünk álló válságokra adható építészeti és elméleti válaszok keresése. A tematika két hívószó, a reflektív és a spekulatív szavak köré szerveződik, amelyek a jövőről való gondolkodás két fajtáját határozzák meg: előbbi a jelen körülményeire vagy a múlt emlékeire reflektáló, utóbbi a jövőbe tekintő, kísérletező hozzáállást jelenti. Az alkotótáborban zajló workshopok és a fesztivál során megrendezett programok ezen tematikához kapcsolódnak.

Az esemény egy intenzív műhelymunkára épülő alkotótáborra, illetve a workshopok eredményeit és a téma tágabb bemutatását szolgáló fesztiválra osztható. Hét közben a táborra jelentkezett résztvevők építő, elméleti és performatív workshopokon vehetnek részt, a munkát koncertek és filmvetítések egészítik ki. Ezt követi a mindenki számára nyitott hétvégi fesztivál, ahol a workshopok bemutatják eredményeiket, emellett előadásokba, beszélgetésekbe, várossétákba és koncertekbe van lehetőségük a látogatóknak bekapcsolódni. 

Az alkotótábor időpontja: június 27. – július 3.

A fesztivál időpontja: július 1. – július 3.

Az esemény helyszíne: Dunaújváros, Szalki-sziget

Jelentkezés az alkotótáborra

Az alkotótáborra a workshopjelentkezés lezárult. A most induló résztvevői jelentkezés során egy kérdőív kitöltésével azok regisztrálhatnak, akik szeretnének csatlakozni a workshopok valamelyikéhez, és mind a hét közbeni, mind a hétvégi programokon részt vesznek. A legkülönbözőbb területekről várunk jelentkezőket, hogy együtt gondolkozzunk a felvetett tematikán. A táborban megismerjük Dunaújváros sok szempontból terhelt történelmét és építészeti örökségét, valamint reflektálunk a 20. század letűnt utópiáira és feltérképezzük a jövőbe tekintő spekulatív gondolkodás lehetőségeit.

A tábor díja 25 000 Ft (~3 600 Ft/nap), amely magába foglalja a workshop- és fesztiválrészvételt, a szállást (sátorhely a kempingben), az étkezést (napi egy rendelt és kettő közösen készített étel) és 5000 Ft értékig az italfogyasztást is. A bérletet a tábor első napján, a helyszínen vásárolható meg a kérdőív előzetes kitöltésének feltételével.

Jelentkezési határidő: június 19. (vasárnap) éjfél

Jelentkezés az alkotótáborra

A tematika és a workshopok bemutatása

Alkotótábor Facebook-esemény

Jegyvásárlás a fesztiválra

A hétvégi fesztivál minden érdeklődő számára nyitott, nemcsak az alkotótábor résztvevői számára. Az esemény keretében a workshopok résztvevői bemutatják munkájuk eredményét, emellett számos szakmai és kulturális program várja az érdeklődőket. Háromféle jegytípus közül lehet választani: háromnapos bérlet, napijegy, esti koncertjegy.

Jegyvásárlás a fesztiválra

További információ

Fesztivál Facebook-esemény

Programok

Előadók: Fuzzy Earth, Keller Márkus, Sámson Kinga, Kuslits Tibor, Zemlényi-Kovács Barnabás

Beszélgetőpartnerek: Alföldi György, Bálint Balázs, Erő Zoltán, Seregi Tamás, Miklósvölgyi Zsolt, Czigányik Zsolt, Kovács Dániel, Dományi Bálint, Csapó Balázs, Takács Ákos, Kruchina Sándor, Vatai Krisztián, Sebestyén Endre, Böröndy Júlia, Boronkay Gábor, Hulesch Máté, Winkler Márk

Workshop bemutatók: AU Műhely - BME Lakó Tanszék, P8 Műhely, MÓKEMBÉ, GUBAHÁMORI, Qvarta, KÉK - BME Urbanisztika Tanszék, Építész Szakkollégium

Városséták: Szabó Imre, Pleskovics Viola, Hartmann Gergely, Gurdon Balázs

Koncertek: JÜ, Kinetic Erotic, Esteban de la Torre (EJTECH), Mátrai Péter, Mákó Rozi, Dj Lohuma, Pándi Balázs

Sugárúti Fesztivál

Építészfesztivál

Honlap: www.epiteszfesztival.hu

Facebook-oldal: www.facebook.com/epiteszfesztival

Instagram-oldal: www.instagram.com/epiteszfesztival

A kérdéseket az info@epiteszfesztival.hu címre várjuk.

Főszervezők: Építész Szakkollégium // Építészfórum

Szervezői partnerek: DANUrB // EASA Hungary

A rendezvényt támogatja: Dunaújváros Önkormányzata, Austrotherm, Market, Velux, Hörmann, FDB

Az esemény az NKA támogatásával valósul meg

Forrás: Építészfórum