Földmérők Világnapja 2024

Meghívó

Idén is konferenciát szervez a Földmérők Világnapján a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT). A hagyományosan március 21-én megtartott esemény idei főtémája a földügy, földmérés, térinformatika és távérzékelés szerepe lesz az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség fokozásában. Az öt szekcióba rendezett, bőséges programkínálattal rendelkező konferenciára minden szakmabelit és érdeklődőt várnak a szervezők. A programon való részvételhez regisztráció szükséges.

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) idén is megrendezi a Földmérők Világnapja című konferenciáját március 21-én, Budapesten. A Nemzetközi Földmérő Szövetség (FIG), az Európai Földmérők Tanácsa (CLGE), az Egyesült Államok Földmérő Társasága (NSPS) felhívására a BME és az NKA támogatásával megvalósuló eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött.

foldmerok-vilagnapja-2024-foto-toth-sandor

Az idei esemény fókuszában az éghajlat áll, szorosabban véve a földügy, földmérés térinformatika és távérzékelés szerepe az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség fokozásában. A konferencia során a résztvevők megemlékeznek Az Év Magyar Földmérőjéről, Teleki Pálról, aki egy személyben volt földrajztudós, tanár, politikus és Magyarország volt miniszterelnöke. A program emellett négy fő témát jár körül:

  • földügyi menedzsment (stratégiák, földhasználat, földpolitika),
  • a geodézia szerepe az éghajlat kutatásában,
  • fejlett technológiák és azok hasznosulása a távérzékelésben,
  • a térinformatika jelentősége a döntéshozatalban.

A Földmérők Világnapja konferencia célja, hogy népszerűsítse és a szélesebb közönséggel is megismertesse a földmérő, térképész, térinformatikus szakma minden, egyéb szakterületen megmutatkozó fontosságát, bemutassa történelmi múltját, és felhívja a figyelmet az új technológiákban való nélkülözhetetlen szerepére. Az eseményen a Lechner Tudásközpont számos szakértője is előadást tart.

A konferencia részletes programja elérhető a MFTTT honlapján, a Programbizottság elnöke, Iván Gyula, MFTTT főtitkár-helyettes szívesen válaszol e-mailben az esetlegesen felmerülő kérdésekre. A részvétel ingyenes, azonban azok, akik ingatlan-rendezői minősítési (IRM) pontokat szeretnének kapni a részvételért, 12 000 Ft + ÁFA, azaz 15 240 Ft részvételi díjat fizetnek. A konferencia regisztrációhoz kötött. A regisztráció az alábbi linken elérhető: https://rendezvenyek.mfttt.hu/20240321-regisztracio.html

Fotó: Tóth Sándor / Lechner Tudásközpont