Megújult a TakarNet honlap

Az új felület február elejétől elérhető

Megújult a TakarNet honlapja, a takarnet.hu. Az elektronikus ingatlan-nyilvántartás webes szolgáltatásait biztosító, 2003-ban indult TakarNet rendszer honlapja 2023 februárjától a mai igényeknek megfelelő, letisztult, felhasználóbarát felülettel szolgálja a felhasználókat.

Megújult az ingatlan-nyilvántartással elektronikus szolgáltatásait biztosító TakarNet honlapja. A 2023. február 5-től elérhető új felületen a látogatók a jelenkor trendjeinek megfelelő, egyszerű, könnyen átlátható módon tájékozódhatnak az igénybe vehető szolgáltatásokról, az e-hiteles tulajdoni lap másolat, e-hiteles térképmásolat, e-hiteles földhasználati lap másolat lekérdezéséről, illetve az ingatlan tulajdoni lapján bekövetkező változásokról e-mail üzenetet küldő változásértesítőről.

fooldal

A TakarNet felhasználói jellemzően bankok, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, közjegyzők, ügyvédi irodák, adóhatóság, azaz olyan szervezetek, amelyeknek tevékenységük során folyamatosan szükségük van az ingatlan-nyilvántartás adatszolgáltatására. Igényeiknek megfelelően a modern kornak megfelelően átalakított letisztult, reszponzív honlap, mostantól nem csak laptopon vagy asztali gépen használható könnyen, hanem mobileszközökön, telefonon, tableten is jól megjeleníthető.

Az új felületen az egyszerűbb eligazodást segíti a főoldalra kiemelt belépési lehetőség, valamint a földhivatali keresőszolgáltatás, emellett egyszerűbb lett a tájékozódás a szolgáltatások között a nyitólapon megjelenített ügytípusok és azok rövid, közérthető leírásának megjelenítésével. A földhivatali keresőszolgáltatás segítségével bármelyik hazai település nevének beírásával megjelenik az illetékes kormányhivatal földhivatali osztályának elérhetősége, nyitvatartási ideje és néhány további hasznos információ.

Juhász Réka