Nemzetközi „Minőség-Innováció verseny” finalista oklevelet kapott a Lechner e-közmű projektje

Az EOQ pályázatán a fogyasztókat segítő innovatív megoldásokat jutalmazták

Tel-Avivban díjazták a 2019. évi Minőség-Innováció nemzetközi pályázat nyerteseit, a Lechner Tudásközpont az e-közmű egyeztető felületének fejlesztéséért kapott finalista oklevelet. KKV kategóriában a fődíjat az egri Sanatmetal Kft. a WIWE szívdiagnosztikai eszközért nyerte el – az innovációs versenyen Magyarország több elismerést is kapva a résztvevő 19 országból az előkelő hatodik helyen végzett.

A European Organization for Quality (EOQ) évente rendezi meg a nemzeti és nemzetközi szintű „Minőség-Innováció” versenyt, melyen az elsősorban fogyasztók elvárásait kielégítő innovatív megoldásokat jutalmazzák. A pályázatot lezáró nemzetközi díjkiosztó konferenciára – Helsinkit, Stockholmot, Budapestet, Tallinnt, Prágát, Bilbaót és Pekinget követően – ebben az évben Tel-Avivban került sor. A 2019. évi nemzetközi pályázaton a Sanatmetal Kft. WIWE szívdiagnosztikai eszköze a kis- és középvállalkozások kategóriában fődíjas lett, az elismerő oklevelet a helyszínen vehette át Pajtók Marina, divízió igazgató.

A finalista okleveleket a nyertes országok díjátadó rendezvényeiken adták át. Magyarországról a 2019. évi Minőség-Innováció pályázat nemzetközi döntőjébe jutott nagyvállalati kategóriában a Lechner Tudásközpont „e-közmű, vagyis az egységes elektronikus közműnyilvántartás” pályázatával, a környezet-fenntarthatóság kategóriában az Agrova Kft. precíciós mezőgazdaságot szolgáló technológiájával és a közszféra kategóriában a főváros XIII. kerületi önkormányzatának "nemcsak íróasztal mögött" pályázatával.

A megmérettetésen 508 pályaműből 8 kategóriában kategóriánként 3 pályázat nyert díjat, 55 pedig finalista elismerést kapott. Magyar részről az egri Sanatmetal Kft. kategóriagyőzelme mellett három pályázó (XIII. kerületi Önkormányzat, Agrova Kft., Lechner Tudásközpont) kapott finalista oklevelet, ezzel hazánk az országok versenyében 19-ből a hatodik helyet szerezte meg.

Borítókép: EOQ MNB