Pontgyűjtő játék indul a fentrol.hu-n!

Május 1. és június 30. között bárki csatlakozhat

Pontgyűjtő játékra hívja a Lechner Tudásközpont a fentrol.hu regisztrált felhasználóit. A játékosok május 1. és június 30. között a Digitális Légifelvétel Archívum képeinek georeferálásával szerezhetnek pontokat, amelyekkel nem csak egy ajándék nyomtatott légifelvétellel, de akár a Légifilmtár műhelyébe tett látogatás élményével is gazdagodhatnak.

A Lechner Tudásközpont a fentrol.hu Digitális Légifelvétel Archívum életének kilencedik pontgyűjtő játékát 2022. május 1. és június 30. között rendezi meg. A játékban bárki részt vehet, aki regisztrál az oldalon és a feltöltött képek helyét szerkeszti.

Ehhez a fentrol.hu oldalra való belépés után, a szerkesztés menüpontra kattintva kell megkezdeni a képek térbeli helyreigazítását, melyért azok nehézségi foka, avagy a kép elhelyezkedése bizonytalanságának függvényében 1-10 pontot lehet kapni. A georeferálás folyamatának lépéseit (a kép elmozgatását, elforgatását, valamint méretarányának változtatását) az alábbi animáció mutatja be. A további részletekért a fentrol.blog.hu-ra érdemes ellátogatni.

georeferalas-1200
Légifelvétel szerkesztése

Az eddig feltöltött 200 161 db kép 37%-át, több mint 73 000 képet igazítottak a helyükre a fentrol.hu látogatói. Ezzel nagyban elősegítették a hibás elhelyezkedésű légifelvételek beazonosítását, könnyítették a képek böngészését.

A játék 2022. május 1-én 0:00 órakor indul és június 30-án 24:00 óráig tart. A Játék során a legalább 250 pontot elérő Játékos egy általa választott, a fentrol.hu-n elérhető archív légifelvételt vagy légifelvétel részletet kap ajándékba maximum 90 cm x 90 cm méretben nyomtatva.

A Játék során a legalább 500 pontot elérő Játékos a nyomtatott képen felül, műhelylátogatásra is jogosulttá válik a Lechner Tudásközpont Bosnyák téri székházába.

A játékban való részvétel feltételei és pontos szabályai itt olvashatók. A játékba a megadott időszakon belül bármikor be lehet kapcsolódni, soha nem késő elkezdeni!