Településképi képzéssorozat indult

Szakmai továbbképzések a FUGA-ban

Első alkalommal tartott szakmai továbbképzést a településképi arculati kézikönyvekről és a településképi rendeletek megalkotásáról a Lechner Tudásközpont február 16-án a FUGA Budapesti Építészeti Központban. A képzést a Miniszterelnökség és a Lechner Tudásközpont több alkalommal is megrendezi, főépítészek és az egyéb települési szereplők, illetve minden érdeklődő számára.

A településképi arculati kézikönyvekről és a településképi rendeletekről szóló szakmai továbbképzés-sorozatot indított a Miniszterelnökség és a Lechner Tudásközpont. A településkép védelméről szóló törvény végrehajtásáról szóló sorozat első alkalmára február 16-án került sor a FUGA-ban. A képzés a nyitóalkalom óta hétről hétre várja az érdeklődőket. Az első alkalomra, melyen száznál is több látogató volt kíváncsi, az állami főépítészek, a megyei önkormányzati főépítészek, valamint az Országos Főépítészi Kollégium által delegált települési főépítészek kaptak meghívást.

Füleky Zsolt, építészeti és építésügyi helyettes államtitkár a szakmai továbbképzést megnyitó köszöntőjében kiemelte a szakma és a szakpolitika közötti közvetlen kommunikációra lehetőséget biztosító alkalmak fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a Miniszterelnökség hosszú távú segítséget kíván nyújtani az építészeknek a településkép védelméről szóló törvény végrehajtásában azért, hogy ez a munka a települések számára a lehető legkedvezőbb eredménnyel záruljon.

A képzésen első alkalommal kifejezetten a településképi arculati kézikönyvek és a településképi rendelet elkészítésének menetét ismertették az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság és a Lechner Tudásközpont munkatársai, a téma alapos bemutatásával. Prezentációjuk tartalma a településeken végrehajtott előzetes társadalmi egyeztetéstől a kézikönyvek legyártásához biztosított technikai háttérig terjedt. Az előadások után a megjelent vendégek választ kaphattak a törvény végrehajtásával kapcsolatos kérdéseikre, és megfogalmazhatták észrevételeiket.

A képzéssorozat folytatódik, további információ és regisztráció a tak.lechnerkozpont.hu oldalon érhető el.

Kes