Ügyfélszolgálati nyitvatartás az ünnepek alatt

December 27. és 29. között szünetel a személyes ügyfélfogadás

A két ünnep közötti időszakban zárva tartanak a Lechner személyes ügyfélszolgálatai, érdemes tehát előre tájékozódni a szolgáltatások elérésének módjáról a december 27. és 29. közötti időszakban. A tudnivalókat összefoglaló tájékoztatás a cikkben olvasható.

Zárva tart a Lechner Tudásközpont Budafoki úti épülete, valamint a Bosnyák téri telephely geodéziai és ingatlan-nyilvántartási személyes ügyfélszolgálata is december 27. és december 29. között. Az elektronikus úton – hivatali kapun, cégkapun, valamint e-mailben – érkező küldeményeket a Lechner Tudásközpont kollégái a szokott rend szerint fogadják. A postai úton beérkezett küldemények feldolgozása, valamint a postai kiküldések 2023. január 2-ától a megszokott módon folytatódnak.

A Lechner Tudásközpont által kezelt legtöbb földmérési téradat ebben az időszakban is zavartalanul rendelhető a www.geoshop.hu geoportálon keresztül. Téradatszolgáltatással kapcsolatban az eva.lengyel@lechnerkozpont.hu címen, vagy a +36 30 487 3626 telefonszámon lehet további tájékoztatást kérni.

A hatósági bizonyítvány iránti kérelem kitölthető, illetve leadható a Bosnyák téri telephely főportáján – pontos cím 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Az épület főportája a Bosnyák téri templom felől közelíthető meg munkanapokon 8 és 13 óra között.

Ingatlantulajdon fennállásáról szóló hatósági bizonyítvánnyal és a TAKARNET Földhivatali Információs Rendszerrel kapcsolatos ügyekben a Lechner kollégái elsősorban az info@takarnet.hu email címen várják a megkereséseket a két ünnep közötti időszakban. Rendkívüli esetben, munkanapokon 8 és 16 óra között, amennyiben a TAKARNET +36 1 460 1310 központi telefonos elérhetőségén ügyintéző nem jelentkezik be, a következő telefonszám hívható: +36 30 887 6140.

Az ünnepi nyitvatartás idején is zavartalanul rendelkezésre áll a Földhivatal Online szolgáltatás a www.foldhivatal.hu portálon, ügyfélkapus belépés után helyrajzi szám, vagy cím alapján lehetőség van:

  • Tulajdoni lap első részének díjmentes lekérdezésére (évi 20 db)
  • E-hiteles és nem hiteles tulajdoni lap másolat igénylésére (teljes vagy szemle)
  • Nem hitelesített térképmásolat igénylésére
  • Díjmentes társasházi információk kérésére
  • Ügyintézési folyamat követésére (az ügyszám ismeretében)
  • Egyszerűsített földmérési adatszolgáltatás megrendelésére a földhivataltól

A GNSSnet.hu szolgáltatás az ünnepek alatt is folyamatosan működik, de 2023. december 25-én és 26-án, valamint 2024. január 1-jén nem tartunk felhasználó-támogatói ügyeleti szolgáltatást.