Új légifelvételek, ortofotók és felszínmodellek a Geoshop.hu oldalon

2021-es adatokkal bővült a Lechner Tudásközpont távérzékelési adatbázisa

Hazánkban csaknem 32 000 négyzetkilométernyi területről készült légifelvételezés 2021-ben, így az ország egyharmad részéről érhetőek el friss távérzékelési adatok. A lombos időszakban, július 6. és szeptember 15. között készült felvételek, az ezekből készült ortofotók és felszínmodellek a korábbi évjáratú adatokkal együtt megrendelhetőek a Lechner Tudásközpont ügyfélszolgálatán és a Geoshop.hu geoportálon keresztül, illetve elérhetőek WMS/WMTS szolgáltatásként is.

Légifelvételek és ortofotók által lefedett 32 000 négyzetkilométernyi területet az alábbi ábrák szemléltetik. Jelenleg az ország teljes területét lefedő, legjobb ortofedés három „lombos” évjáratot foglal magába.

 fenti területekről a terep, illetve a légifényképezés pillanatában a terepen található bármely fedettség, állandó és ideiglenes, természetes és mesterséges tereptárgyak burkoló felületének magassági viszonyait leíró felszínmodellek is frissültek a Geoshop.hu oldalon.

Számos más téradatkör mellett, ezen adatok és a 2012. évben vagy előtte készült, bárki számára díjmentesen elérhető adatok is elérhetőek a Geoshop.hu geoportálon is a nap 24 órájában. Amennyiben a portálon nem található adatigénye lenne, úgy kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat az alábbi elérhetőségek egyikén.