Újabb mérföldkő a geoshop.hu életében

Szeptembertől indul az elektronikus számlázás

Szeptember 1-től a téradatokat szolgáltató geoshop.hu oldalon leadott rendelések teljesítését követően a felhasználók elektronikus számlát kapnak, és profiljukban a korábbi rendeléseikhez tartozó számlákhoz is bármikor hozzáférhetnek.

2022. szeptember 1-jével a Lechner Tudásközpont téradatokat értékesítő geoshop.hu geoportálján leadott rendelések esetén a számlák nem utólag, postán kerülnek megküldésre, hanem a megrendelés teljesítésével közel egy időben érkezik meg az arról kiállított elektronikus számla a felhasználó regisztráció során megadott e-mail címére. Ezen kívül a felhasználók a profiljukban, a megrendeléseikhez rendelve is megtalálják a számlákat, melyeket később bármikor le tudnak tölteni. 

A geoshop.hu oldalon keresztül online elérhető termékek között olyan, Magyarország területét lefedő téradatok szerepelnek, mint a nagy felbontású ortofotók, a közigazgatási határok, földmérési alappontok adatai, a felszínborítási, ingatlan-nyilvántartási adatok, a topográfiai térképek, légifelvételek, a digitális domborzat- és felszínmodellek, szintvonalrajzok, valamint elérhető innen a földrajzi nevek adatbázisa és a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer adatai is.