Városfejlesztés szakszerűen

URBACT várostalálkozó, Fenntarthatóság és digitalizáció – online konferencia

Fenntarthatóság és digitalizáció – Városfejlesztés szakszerűen címmel szervez online várostalálkozót az Építési és Közlekedési Minisztérium és az URBACT Nemzeti Tájékoztatási Pontja 2022. december 7-én. A széleskörű szakértői beszélgetéssel egybekötött online konferenciára a városok képviselői és a téma szakértői mellett minden érdeklődőt várnak.

Európai városok oszthatják meg egymással jó gyakorlataikat, működő módszereiket és azok elméleti kereteit az URBACT európai városhálózati programon keresztül. A két évtizede újra és újra megújuló, tapasztalatcserére és gyakorlati tanulmányozásra is lehetőséget adó URBACT program magyarországi tájékoztatási pontja és az Építési és Közlekedési Minisztérium december 7-én 9:15 óra és 13:15 között szakértői beszélgetéssel egybekötött online rendezvényt szervez URBACT várostalálkozó, Fenntarthatóság és digitalizáció – városfejlesztés szakszerűen címmel, amelyre várják az érdeklődő városok képviselőit, szakértőket és tervezőket. 

*
Kép forrása: urbact.hu

A konferencián Veszprém is bemutatkozik, amely egyike azoknak a kis- és közepes méretű városoknak Európában, amelyek lehetőséget kaptak egy európai városhálózatban történő részvételre. Ennek a városhálózati együttműködésnek célja az ENSZ által meghatározott 17 fenntarthatósági cél helyi szintű megvalósítása – erről is hallhatunk az online várostalálkozón. A résztvevők két gyakorlati példával is megismerkedhetnek, a digitalizációt segítő TPLAB digitális területi adatszolgáltató alkalmazással és egy döntéshozatali folyamatokat támogató platformmal. A rövid előadások után az URBACT program vezető szakértői megvitatják a többszintű területi kormányzás és a taktikai urbanizmus módszereit, gyakorlati kérdéseit, de beszélnek arról is, hogyan segíti elő a fenntarthatóságot és a döntéshozatalt a hely- és tényalapú tervezés, valamint a projektek egymásra épülése és utóélete.

A csatlakozási link és a tervezett program az URBACT várostalálkozó, Fenntarthatóság és digitalizáció – városfejlesztés szakszerűen online konferencia meghívójának alján található.

Juhász Réka