Elektronikus archiválás a Lechner Tudásközpontban

Építész tervek, fotók, iratok digitalizálása

Az országos viszonylatban is kiemelkedő szkennelő kapacitással rendelkező Lechner Tudásközpont elektronikus archiválási szolgáltatást kínál. Nagyobb építészeti tervek digitalizálása mellett régi családi fotók, vagy sérült iratok feldolgozása sem jelent akadályt. A0-ás méretig bármilyen minőségű dokumentum archiválható, akár optikai szövegfelismeréssel (OCR) is.

A Lechner Tudásközpont Digitalizálási Központja elektronikus archiválási szolgáltatást ajánl magánszemélyek, cégek és költségvetési szervek számára. A Központ kiemelkedő szkennelő kapacitása lehetővé teszi naponta akár több százezer (A/6–A/3 méretű) oldal feldolgozását. A nagy teljesítményű gépeknek köszönhetően A/6-tól egészen A/0 méretig bármilyen minőségű dokumentumok digitalizálása elvégezhető, különböző méretű képfelbontásban, fekete-fehér vagy színes képi megjelenítésben.

Az eszközpark lehetőséget biztosít a fotódokumentumok, periodikák, plakátok és építészeti tervek mellett bármilyen analóg dokumentum digitalizálására, illetve teljes szövegű keresést biztosító (Optical Character Recognition) feldolgozásra.

A szkennelés mellett a Digitalizálási Központ vállalja a digitalizálni kívánt dokumentumok szétválogatását – szükség esetén helyreállítását, restaurálását – a szkennelést követően az eredeti irategység megőrzését, visszaállítását, a digitalizált dokumentumállomány jogszabályi kereteknek megfelelő tárolását, selejtezését, illetve a selejtezést követően a megsemmisítését.

A Központ munkatársai több éves szakmai tapasztalattal és nagy gyakorlattal rendelkeznek az iratszeparálás, a szkennelés és a metaadatozás munkafolyamataiban, melyet már számos megbízás sikeres teljesítése során bizonyítottak (Miniszterelnökség, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Bekomold Kft.). A munkafolyamatok szabályozottsága és zártsága következtében a dokumentumok feldolgozása során azok titkossága mindvégig biztosított, emellett a munkatársak titoktartási nyilatkozattételre is kötelezettek.

További információ a Dokumentációs Központ Elektronikus archiválás menüpontjában található.

Képek forrása: Lechner Tudásközpont / Kis Ádám

Jancsó Ágnes