Könyv jelent meg Lechner Jenő albertfalvi templomáról

A kiadó mindenkit szeretettel vár a szeptember 26-i könyvbemutatóra

A Tinta Könyvkiadó legújabb, Az albertfalvi Szent Mihály templom története című kötetét szeptember 26-án, szerdán fogják bemutatni az albertfalvi búcsú keretében.

Lechner Jenő a harmincas évek végén két nagy egyházi megbízást is kapott, az albertfalvi és a remetekertvárosi templom terveinek elkészítésére. Mindkét épületre jellemző a csúcsíves és a modernista elemek együttes használata. A tartószerkezetük vasbetonból készült, az albertfalvi templomnál – amelyet fiával, ifj. Lechner Jenővel együtt tervezett – a csúcsíves vasbeton keretek egyszerre adják a ház statikai vázát és a belső tér megformálásának fő alkotóelemét. Mindkét épület a két világháború közötti templomépítészetünk egy-egy jelentős darabja.

Lechner Jenő albertfalvi temploma (Fotó: Kis Ádám / Lechner Tudásközpont)

Az albertfalvi templom története nem nélkülözi az izgalmas elemeket sem: arról, hogy hogyan került Ikarovics elvtárs szobra a szentélybe, már mi is írtunk. A templom históriáját a most megjelent könyvben a szerző, Madaras Gábor teljes részletességgel dolgozza fel. A Tinta Könyvkiadó a bemutatóra mindenkit szeretettel vár. 

Időpont: 2018. szeptember 26. szerda, 18 óra

Helyszín: Don Bosco Katolikus Általános Iskola, 1116 Budapest, Albertfalva u. 9-11.

A bemutató házigazdája: Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgató-főszerkesztője
Közreműködők:
A jelenlévőket köszönti Farkas Krisztina önkormányzati képviselő
A könyvet bemutatja: Garbóczi László helytörténész
A Lechner építészcsalád hagyatéka és benne az albertfalvi templom: Pesti Monika építész szakújságíró, Lechner Tudásközpont
A könyv megszületésének történetét a szerző, Madaras Gábor mondja el.