Véget ért a fentrol.hu pontgyűjtő játéka

A nyertesek e-mailben kapnak értesítést

Lezárult a május 1. és június 30. között zajló pontgyűjtő játék a Lechner Tudásközpont fentrol.hu oldalán. A játék két hónapja alatt a részt vevő 130 felhasználó összesen 2.836 légifelvételt illesztett a helyére. A georeferálásért járó pontokból 16 játékosnak sikerült kellő mennyiségűt összegyűjteni ahhoz, hogy a korábban meghirdetett nyereményeket átvehessék.

Június 30-án ért véget a Lechner Tudásközpont pontgyűjtő játéka a fentrol.hu-n, melyben a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni. A játék során a résztvevők összesen 2.836 képet igazítottak helyre 2 hónap alatt, ezzel összesen 13.692 pontot gyűjtve össze.

georeferálás

A fentrol.hu indulása óta 1.556 felhasználó georeferált képeket. A játék ideje alatt 130 fő igazított helyre légifelvételeket, akik közül 84 új felhasználóként csatlakozott az utóbbi két hónapban a georeferálókhoz. Az új játékosok közül 12-en kerültek a nyertesek közé.

Az játék ideje alatti georeferálások az átlagos éves georeferálások egyharmadát teszik ki. Ezt szemlélteti az alábbi kördiagram:

diagram 1

A játékosok többsége az 5 pontos, vagyis a közepes nehézségű képek helyreigazítását választotta, ahogy ez az alábbi diagramon látható:

diagram 2

A legalább 250 pontot gyűjtő játékosok ajándéknak egy általuk választott, a fentrol.hu-n elérhető légifelvételt kapnak kinyomtatva. A legalább 500 pontot elérő játékosok az ajándék légifelvételen túl műhelylátogatáson is részt vehetnek a Lechner Tudásközpont Bosnyák téri telephelyén. Itt a szakmai érdekességek mellett megismerhetik a Légifilmtárat, továbbá betekinthetnek az archív légifelvételek digitalizálásának jelenleg is folyó munkálataiba, beleértve a légifelvételek tisztítását (melynek során lehetőség szerint eltávolításra kerülnek a titkosítások, maszkolások) és szkennelését.

Az ajándékra és műhelylátogatásra jogosulttá váló játékosaink névsorát a fentrol.blog.hu-n tesszük közzé. A résztvevőknek az elért eredményhez gratulálunk!