Fókuszban a felhasználói visszajelzések

Online AgiCon konferencián a Lechner

A 2021. február 25-én online megrendezett AgiCon All-Stars konferencián Koncz Péter, a Lechner Tudásközpont product ownere arról tartott előadást, hogyan alakított ki kapcsolatot az ÉTDR rendszer hatósági felhasználóival, és hogy milyen előnyökkel járnak a rendszeres felhasználói visszajelzések az agilis szoftverfejlesztésben.

Idén ismét online várta az érdeklődőket a február 25-én megrendezett AgiCon All-Stars konferencia, ahol a hazai agilis szoftverfejlesztés szakértői osztották meg tapasztalataikat. Az előadások a Covid-19 okozta helyzethez kapcsolódó kérdéseket is igyekeztek megválaszolni, így például felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes hosszútávon alkalmazható megoldásokat kidolgozni a válságkezelésre, valamint tanácsokkal szolgáltak a home office kapcsán a távolról is jól működő, eredményes csapatmunkához. Szó volt többek között arról is, mi teszi a jó scrum mastert, és mit ne tegyen az, aki jó szakemberré akar válni, valamint arról, hogyan vonhatóak be a dizájnerek az agilis környezetbe. Az előadásokat online pódiumbeszélgetés zárta, amelynek fókuszában az agilis szerepkörökben dolgozók képzése és karrierútja állt.

Az AgiCon szakmai rendezvényén a Lechner Tudásközpont 2018 óta vesz részt előadóként, ezúttal Koncz Péter product owner hívta fel a figyelmet arra, hogy a szoftverek sikerességének kulcsa a felhasználókkal való rendszeres kommunikációban rejlik. Saját tapasztalatai alapján az ÉTDR-rel, az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszerrel kapcsolatban számolt be arról, milyen rögös út vezetett egy stabil felhasználói bázis kiépítéséhez, akikkel időről-időre beszélgetve képet lehet kapni a valós felhasználói igényekről. Hangsúlyozta, a kezdeti nehézségek, kihívások, kudarcok ellenére is érdemes kapcsolat kiépítésére törekedni a felhasználókkal, hogy a részletes visszajelzésekre alapozva jobb döntések szülessenek a szoftverfejlesztésben.

Tábi Emőke