2020. július 1-jétől megújult felületen lehet tájékozódni a Lechner Tudásközpont széles körű tevékenységéről. Már nem csupán építészeti, építésügyi témakörök és alkalmazások, de ingatlan-nyilvántartási rendszerek, földmérő és téradat-szolgáltatások is elérhetők az új weboldalról.

Megújult a lechnerkozpont.hu oldal. 2020. július 1-jétől egy felületen érhetők el a Lechner építészeti, elektronikus építésügyi, térinformatikai, távérzékelési, térségi tervezési, ingatlan-nyilvántartási, földmérési, térképészeti tevékenységével, valamint kulturális örökségvédelmi szakértői és lebonyolítói feladataival kapcsolatos információk. 2019-ben a Lechner Tudásközpont Magyarország legnagyobb téradatmennyiségével és legszélesebb körű térinformatikai szaktudásával rendelkező szervezetévé vált, a BFKH egykori Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályának földmérési, távérzékelési és térinformatikai tevékenységeinek, valamint ingatlan-nyilvántartási és térképészeti feladatainak Tudásközpontba történő átcsoportosításával egy szakmai háttérintézményben összpontosulnak térinformatikai adatbázisok és erőforrások.

Az épített és természeti környezethez kapcsolódó információk közötti könnyebb eligazodást segítik az új kategóriák, melyek nem csupán a rendelkezésre álló adatkörökbe nyújtanak betekintést, hanem a szolgáltatásokról és az alkalmazásokról is részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők – például az ortofotókról, a magassági adatokról, a GNSS szolgáltatásról vagy az e-közmű rendszerről. 

A térbeli szolgáltatások menüpontjai is bővültek, többek között a BIM módszertan és a térségi tervezés mellett már a földfelszín monitorozásról, a fotogrammetriáról a részvételi tervezésről is részletesen lehet tájékozódni. Az új weboldalon érhetőek el a korábban a ftf.bfkh.gov.hu oldalon található, ingatlan-nyilvántartási adatszolgáltatáshoz kapcsolódó információk is.

Nem csupán a tartalom, de az arculat is frissült, új színvilág és új logó is jelzi a megújulást. Az egyszerű formákból, két álló téglalapból, egy pontból és egy szaggatott vonalból álló új logó a Lechner kibővült tevékenységi körét szimbolizálja.